برای مشاوره پیرامون اظهارنامه ثبت شرکت
برای مشاوره پیرامون اظهارنامه ثبت شرکت
شرکت های تجاری انواع مختلفی دارند که شامل شرکت سهامی، شرکت با مسئولیت محدود، نسبی و شرکت تضامنی و… می شوند. همچنین طبق قوانین ایران، این شرکت ها باید به ثبت رسیده و برای ثبت هر یک از آن ها، مدارک خاصی به همراه درخواست ثبت شرکت به مرجع ثبت شرکت ارسال می گردد. اظهارنامه ثبت شرکت از جمله این مدارک می باشد.
اظهارنامه ثبت شرکت از این حیث اهمیت دارد که اطلاعات مختلفی را در بردارد و بیانگر مشخصات کلی شرکت می باشد. همچنین هر شرکتی برای انجام فعالیت های قانونی، باید به ثبت برسد و یکی از مدارک ثبت شرکت، اظهارنامه ثبت شرکت است. بنابر همین لازم است که اشخاص نسبت به ماهیت و نحوه تنظیم و مراحل ثبت اظهارنامه ثبت شرکت آشنایی داشته باشند تا در پروسه ثبت شرکت دچار مشکل نشوند.
از همین رو؛ در این مقاله سعی شده است که در ابتدا به این سوال که اظهارنامه ثبت شرکت چیست و شماره اظهارنامه ثبتی شرکت کجاست، پاسخی داده شود. سپس در رابطه با نحوه ثبت و دریافت اظهارنامه ثبتی شرکت اطلاعاتی ارائه شده و در ادامه به نمونه اظهارنامه ثبت شرکت سهامی خاص pdf و نمونه اظهارنامه ثبت شرکت با مسئولیت محدود word اشاره می شود. در نهایت استعلام اظهارنامه ثبت شرکت، شرکت سهامی خاص مورد بررسی قرار می گیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص همراه ما باشید.
اظهارنامه ثبت شرکت چیست
در ابتدا؛ باید گفت که پس از این که اساسنامه شرکت در مجمع عمومی به تصویب رسید و اولین هیات مدیره و بازرسان تعیین شد و این افراد منتخب به سمت عضویت هیات مدیره و بازرسی شرکت؛ قبولی خود را اعلام داشتند، شرکت تشکیل شده محسوب می شود و می توان برای ثبت آن اقدام کرد.
یکی از نتایج ثبت شرکت این است که به عنوان یک شخص حقوقی که واجد حقوق و تکالیف می باشد، رسما مورد پذیرش قرار می گیرد و می تواند منشا اعمال حقوقی و مصدر معاملات و روابط اقتصادی واقع گردد. بنابر همین لازم است یک سری مدارک برای ثبت شرکت تحویل مرجع ثبت شرکت ها شود که یکی از این مدارک؛ اظهارنامه ثبت شرکت می باشد. حال ممکن است برای برخی این سوال ایجاد شود که اظهارنامه ثبت شرکت چیست؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که ماده 6 قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت در خصوص مدارکی که برای ثبت شرکت سهامی عام نیاز می باشد؛ بیان می کند: «برای تاسیس شرکت های سهامی عام موسسین باید اقلا بیست درصد سرمایه شرکت را خود تعهد کرده و لااقل سی و پنج درصد مبلغ تعهد شده را در حسابی به نام شرکت درشرف تاسیس نزدیکی از بانک ها سپرده سپس اظهارنامه ای به ضمیمه طرح اساسنامه شرکت و طرح اعلامیه پذیره نویسی سهام که به امضاء کلیه موسسین رسیده باشد در تهران به اداره ثبت شرکت ها و در شهرستان ها به دایره ثبت شرکت ها و در نقاطی که دایره ثبت شرکت ها وجود ندارد به اداره ثبت اسناد و املاک محل تسلیم و رسید دریافت کنند.»
بنابرهمین اظهارنامه ثبت شرکت، نوعی تقاضانامه و اعلامیه تاسیس شرکت بوده که هم زمان با ارسال مدارک ثبت شرکت، به مرجع ثبت شرکت ها تقدیم می گردد. به عبارتی اظهارنامه ثبت شرکت، شناسنامه شرکت می باشد؛ یعنی بیانگر مشخصات عمومی شرکت مانند سرمایه، موضوع شرکت و مبلغ سرمایه است.
همچنین به موجب ماده 7 قانون لایحه اصلاحی قانون تجارت، اظهارنامه باید شامل اطلاعاتی مانند نام و موضوع شرکت، هویت کامل و اقامتگاه موسسین، مبلغ سرمایه شرکت و تعیین مقدار نقد و غیر نقد آن به تفکیک، تعداد سهام با نام و بی نام و مبلغ اسمی آن ها، تعیین تعداد و خصوصیات و امتیازات سهام ممتاز، میزان تعهد هر یک از موسسین و مبلغی که پرداخت کرده اند؛ با تعیین شماره حساب و نام بانکی که وجوه پرداختی در آن واریز شده است و نیز آورده غیر نقد و تعیین اوصاف و مشخصات و ارزش آن به نحوی که بتوان از کم و کیف آورده غیر نقد اطلاع حاصل نمود و در نهایت اطلاعات دیگر راجع به مدت و مرکز اصلی شرکت می باشد.
این اظهارنامه ضمیمه طرح اساسنامه شرکت سهامی و طرح اعلامیه پذیره نویسی سهام که به امضاء کلیه موسسین می رسد، خواهد شد. متقاضی ثبت شرکت در تهران این فرم تکمیل شده را به اداره ثبت شرکت ها و در شهرستان ها به دایره ثبت شرکت ها تحویل می دهد و در مناطقی که دایره ثبت شرکت ها وجود ندارد؛ متقاضی باید آن را به اداره ثبت اسناد و املاک محل تسلیم و رسید دریافت نماید.
شماره اظهارنامه ثبتی شرکت کجاست
در بخش قبلی در خصوص چیستی اظهارنامه ثبتی شرکت توضیحاتی ارائه گردید و گفته شد که اظهارنامه ثبتی شرکت بیانگر مشخصات عمومی شرکت می باشد. حال در این قسمت به این سوال پاسخ داده می شود که شماره اظهارنامه ثبتی شرکتی کجاست و افراد می توانند این اظهارنامه را از کدام قسمت به دست آورند.
در ابتدا؛ باید گفت که اظهارنامه ثبت شرکت باید در سامانه ثبت شرکتها به نشانی irsherkat.ssaa.ir، به ثبت برسد. در واقع سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به منظور ارائه خدمات به طیف وسیعی از اشخاص حقیقی و حقوقی اقدام به راه اندازی، سامانه های مختلفی نموده است. سامانه ثبت شرکت ها، از جمله سامانه های راه اندازی شده از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است که امکان استفاده از خدمات مختلفی را برای شخصیت های حقیقی و حقوقی را فراهم نموده است.
در پاسخ به این سوال که شماره اظهارنامه ثبتی شرکت کجاست؛ باید گفت که شماره اظهارنامه ثبتی در واقع همان شماره ای است که در زمان ثبت اظهارنامه در سامانه بر روی اظهارنامه درج می گردد و با عنوان شماره پیگیری اظهارنامه هم شناخته می شود که نوزده رقم می باشد. بنابراین، پس از طی مراحل ثبت اظهارنامه ثبت شرکت در سامانه جامع ثبت شرکت ها و تکمیل اطلاعات درخواست شده مانند اطلاعات مربوط به استان و شهر، سال مالی و اطلاعات هویتی متقاضی ثبت شرکت؛ سامانه جامع ثبت شرکت ها یک کد پیگیری برای شخص صادر می کند. همچنین شخص باید آن را در جای مطمئنی ذخیره کرده، چرا که برای پیگیری های بعدی به آن نیاز خواهد داشت.
نحوه ثبت و دریافت اظهارنامه ثبتی شرکت
همانطور که در بخش های قبلی نیز اشاره شد یکی از مدارکی که برای تاسیس و ثبت شرکت در سامانه جامع ثبت شرکت ها باید به ثبت برسد، اظهارنامه ثبتی شرکت می باشد. حال ممکن است بعضی از اشخاص با نحوه ثبت و دریافت اظهارنامه ثبتی شرکت آشنایی نداشته باشند که در این قسمت به آموزش این موضوع پرداخته می شود.
در ابتدا متقاضی می بایست نشانی سایت ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی سایت وارد گردد. پس از آن، فرد لازم است که از کادر بالا عبارت "تاسیس شخصیت حقوقی" را انتخاب نماید.
با انتخاب این گزینه، صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایش داده می شود که داوطلب می بایست گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" را فعال نموده و بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
با انتخاب گزینه "پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی" انواع شخصیت های حقوقی موجود در قانون، برای داوطلب به نمایش در می آید که لازم است با توجه به شرایط و نیاز متقاضی، یکی از انواع شرکت ها انتخاب شود.
پس از انتخاب نوع شخصیت حقوقی، فرد به صفحه اطلاعات عمومی شرکت هدایت می گردد. در این صفحه داوطلب می بایست، استان واحد ثبتی، شهرستان، مدت فعالیت و.... را مطابق با اطلاعات شرکت وارد کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست مشخصات شناسنامه ای خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. شماره تلفنی که در این قسمت درج می گردد، همان شماره تلفنی است که ابلاغیه های مربوط به ثبت شرکت به آن ارسال می شود. در قسمت پایین نیز، مشخصات امضا کننده دفتر قانونی درج می شود که غالبا همان اطلاعات متقاضی است.
سپس فرد به صفحه نام های درخواستی هدایت می شود. متقاضی لازم است که در این صفحه نام های درخواستی خود برای ثبت شرکت را به ترتیب اولویت وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید. بهتر است که چندین نام در این قسمت درج شود، تا در صورت تکراری بودن یک اولویت، نام بعدی به عنوان نام شرکت لحاظ شود.
در مرحله بعدی، فرد می بایست موضوع فعالیت شرکت را مشخص نموده و گروه و زیر گروه آن را معین کند. در صورتی که موضوع فعالیت شرکت نظیر ثبت شرکت حمل و نقل از نوع مجوزی است، لازم است که مجوز مربوطه دریافت شود.
پس از انتخاب موضوع فعالیت، لازم است که نوع سرمایه و مبلغ آن معین گردد. در این قسمت، دو نوع سرمایه درج شده که شامل سرمایه نقد و غیر نقد می شود. همچنین، میزان هر یک از سرمایه های مذکور می بایست به دقت ارزشیابی گردیده و مبلغ آن در بخش مربوطه وارد شود.
در مرحله بعدی، فرد لازم است که اطلاعات مدیران و شرکا شرکت را در سامانه وارد نماید. توجه به این نکته در این زمینه حائز اهمیت است که سامانه ثبت شرکت ها به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور و سایت سازمان ثبت احوال متصل بوده و در صورت درج اطلاعات اشتباه، سایت خطایی مبنی بر "عدم دریافت اطلاعات" را برای کاربر نمایش می دهد.
در قسمت بعدی، داوطلب می بایست روزنامه کثیر الانتشار شرکت را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج می گردد.
در مرحله بعد، نوبت به بارگذاری اساسنامه شرکت، می رسد. متقاضی می بایست در این قسمت، متن اساسنامه شرکت را که به امضای کلیه اعضا رسیده باشد را درج نماید. امکان استفاده از نمونه اساسنامه پیشنهادی خود سامانه نیز وجود دارد.
پس از آن، شرکتنامه تنظیم شده میان شرکا، برای فرد به نمایش در می آید که می بایست آن را به دقت مطالعه نموده و در صورت، مشاهده هر گونه ایراد یا نیاز به اصلاح، با ورود به گام مربوطه، اطلاعات را ویرایش نماید.
در مرحله بعدی، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان راجع به تشکیل شرکت برای کاربر نمایش داده می شود که در صورت بروز خطا در آن، لازم است که به گام مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات را ویرایش نمود. سپس، لازم است که شخص، برای ادامه مراحل، بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.
در قسمت بعد، متن تقاضانامه تشکیل شرکت نشان داده می شود که امکان ویرایش متن به صورت مستقیم در این قسمت وجود نداشته و تنها با مراجعه به مراحل پیشین می توان مندرجات آن را تغییر داد.
پس از آن، خلاصه متن تقاضانامه برای کاربر به نمایش در می آید. این متن صرفا جهت اطلاع اولیه برای شخص بوده و تا تکمیل مراحل قانونی در مراجع ثبت شرکت ها فاقد اعتبار می باشد. در صورت صحیح بودن اطلاعات، باید برای گزینه ارسال که در سمت چپ پایین صفحه قرار گرفته، کلیک نمود.
پس از این که درخواست برای بررسی نام های پیشنهادی به اداره ثبت شرکت ها فرستاده شد، این سازمان اطلاعات متقاضی ثبت شرکت را بررسی نموده و در صورت تایید، اطلاعیه تایید نام در قسمت پیگیری درخواست برای فرد ارسال می شود. پس از تایید نام، داوطلب می بایست مدارک لازم برای ثبت شرکت را به طی مدت سه روز، به آدرس اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید. در صورت تایید مدارک ارسالی، لازم است که آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و آگهی شده و بدین ترتیب مراحل ثبت شرکت و تکمیل اظهارنامه به اتمام رسد.
نمونه اظهارنامه ثبت شرکت سهامی خاص pdf
اظهارنامه باید توسط موسسین در دو نسخه تنظیم شود و بعد از ثبت، متصدی ثبت شرکت ها، باید نسخه ثانی آن را با قید تاریخ و شماره ثبت شرکت، امضاء و به مهر اداره ثبت شرکت ها (یا واحد ثبتی) ممهور کند و به متقاضی تسلیم نماید. همانطور که گفته شد؛ اظهارنامه باید حاوی اطلاعاتی مانند نام و موضوع شرکت و سرمایه شرکت و ... باشد. به منظور آموزش و نحوه تنظیم اظهارنامه ثبت شرکت سهامی خاص، یک نمونه فایل آن در زیر بارگذاری شده است که کاربران می توانند در صورت تمایل، از این نمونه اظهارنامه ثبت شرکت سهامی خاص pdf استفاده کنند.
- نویسنده: آشاثبت
- حجم: 161 KB
- منبع: آشاثبت
نکته ای که باید به آن توجه شود این است که، این نمونه اظهارنامه ثبت شرکت سهامی خاص، یک فرم خام می باشد که می بایست توسط شخص متقاضی تکمیل گردد. در همین راستا، در تکمیل اطلاعات مربوطه باید توجه داشت که اشتباهی صورت نگیرد؛ زیرا در این صورت ممکن است، تقاضای ثبت شرکت با مشکل مواجه شود.
نمونه اظهارنامه ثبت شرکت با مسئولیت محدود word
در قسمت قبلی به نمونه ای از اظهارنامه ثبت انواع شرکت سهامی خاص اشاره شد. حال ممکن است اشخاصی قصد تاسیس و ثبت شرکت با مسئولیت محدود داشته باشند، ولی با فرم اظهارنامه ثبتی این نوع از شرکت آشنایی نداشته باشند که به همین منظور؛ در این بخش، نمونه اظهارنامه ثبت شرکت با مسئولیت محدود word ارائه شده است.
- نویسنده: آشاثبت
- حجم: 19.7 KB
- منبع: آشاثبت
البته لازم به ذکر است که این نمونه اظهارنامه ثبت شرکت با مسئولیت محدود نیز یک فرم خام می باشد که توسط متقاضی باید تکمیل شود. در این مورد هم باید توجه شود که با اطلاعات صحیح تکمیل گردد که در غیر این صورت، اظهارنامه ثبت شرکت توسط کارشناس مربوطه رد یا اخطار رفع نقص خواهد خورد.
استعلام شماره اظهارنامه ثبت شرکت
در نهایت پس از بررسی اظهارنامه ثبت شرکت، چگونگی ثبت آن در سامانه جامع ثبت شرکت ها و ارائه نمونه ای از اظهارنامه ثبت شرکت های سهامی خاص و با مسئولیت محدود؛ نوبت به این می رسد که آیا استعلام شماره اظهارنامه ثبت شرکت، امکان پذیر می باشد و اگر پاسخ مثبت این سوال مثبت است، استعلام آن به چه نحوی می باشد؟
در پاسخ باید گفت که استعلام اظهارنامه ثبت شرکت، امکان پذیر می باشد. برای این امر لازم است که شخص وارد سامانه جامع ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir شود.
پس از این که فرد وارد سایت جامع ثبت شرکت ها شد، می بایست گزینه پیگیری درخواست را انتخاب کند.
در مرحله بعد، شخص باید نوع درخواست خود را مشخص کرده و شماره پیگری و شماره ملی خود را وارد کند. سپس، فرد باید بعد از درج کد امنیتی، گزینه بازیابی درخواست را انتخاب نماید.
همچنین این امکان نیز برای متقاضی وجود دارد که اگر به کد پیگری خود دسترسی نداشته یا آن را مفقود کرده است، مجدد بتواند آن را بازیابی کند. بدین صورت که گزینه "شماره پیگیری خود را فراموش کرده ام" را انتخاب می نماید و با تعیین نوع شرکت و درج شماره تلفن همراه و کد ملی می تواند شماره پیگیری را بازیابی کند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اظهارنامه ثبت شرکت در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اظهارنامه ثبت شرکت پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. بله.