برای مشاوره نحوه دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری
برای مشاوره نحوه دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری
پروانه استاندارد؛ علامتی است که نشان می دهد، محصول و کالای موردنظر از نظر کیفیت، ایمنی و دوام آزمایش شده و با استانداردهای سازمان ملی استاندارد مطابقت دارد. علامت استاندارد خود به دو نوع مختلف تقسیم بندی گردیده که شامل علامت استاندارد اجباری و علامت استاندارد اختیاری می باشد.
از آن جا که دریافت پروانه استاندارد اجباری، برای برخی محصولات و کالاها امری الزامی می باشد؛ متقاضیان می بایست با شرایط و مدارک این امر آشنا بوده و از مراحل و نحوه دریافت این پروانه مطلع باشند. هم چنین، پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری برای مهلت مشخصی دارای اعتبار بوده و همین موضوع، اهمیت اطلاع از نحوه تمدید این پروانه را دو چندان می نماید.
از این رو، در این مقاله، به این سوال که پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری چیست؛ پاسخ داده و به شرایط، مدارک لازم و سامانه اخذ آن پرداخته می شود. در ادامه، مراحل و نحوه صدور و دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری بیان شده و نحوه تمدید و استعلام آن بیان می گردد. در نهایت، فرم درخواست صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری و نمونه نامه درخواست صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد ارائه می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری چیست
در پاسخ به این پرسش که پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری چیست؛ ابتدا می بایست علامت استاندارد اجباری را تعریف نمود. مطابق با ماده 1 ضوابط اجرایی استانداردهای اجباری و تشویقی و طرز به کار بستن علائم آن ها، می توان بیان نمود که منظور از استاندارد اجباری؛ استانداردی است كه اجرای تمام یا بخشی از آن در كشور، به ترتیبی كه در قانون اصلاح قوانین و مقررات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مقرر شده است؛ جهت تولید برای مصرف داخلی، صادرات و یا واردات اجباری می گردد.
به عبارت دیگر؛ استاندارد اجباری؛ استانداردی است كه در ارتباط مستقیم با ایمنی و بهداشت، محیط زیست یا تجارت خارجی بوده و دریافت آن به صورت قانونی، اجباری اعلام شده است. از این رو، کلیه تولیدکنندگان و عرضه کنندگان کالاهایی که اخذ علامت استاندارد برای آن ها به موجب قانون اجباری شده، موظفند که محصولات خود را منطبق با استاندارد ملی ذیربط تولید و عرضه نمایند.
با توجه به تعریف فوق، می توان بیان نمود که پروانه كاربرد علامت استاندارد اجباری، سندی است که به موجب آن، به افراد متقاضی اجازه داده می شود از علامت استاندارد ملی ایران برای محصولاتی که نیاز به کسب این علامت دارند، استفاده نمایند. مدت اعتبار پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری به مدت یک سال خواهد بود و در صورت تداوم كیفیت و استمرار شرایط و پرداخت بدهی های قانونی؛ برای سال های بعد قابل تمدید می باشد.
شرایط لازم برای صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری
در قمست گذشته، به این پرسش پاسخ دادیم که پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری چیست؛ و در این خصوص بیان نمودیم که این پروانه، سندی است که به تولیدکنندگان و عرضه کنندگان، محصولات مشمول اخذ استاندارد، اجازه می دهد که از علامت استاندارد ملی ایران، برای محصولات و خدمات خود استفاده نمایند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح شرایط لازم برای صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری بپردازیم که شامل موارد زیر می شود:
ثبت درخواست اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری
پرداخت بدهی مالیاتی
داشتن پروانه و مجوزهای لازم نظیر پروانه بهره برداری، ایران کد فرآورده و ...
ثبت علامت تجاری محصول
انجام آزمون انجام و تایید نمودن آن توسط مدیر کنترل کیفیت واحد تولیدی
انجام آزمون قبولی نمونه حاصل از تولید آزمایشی
گذراندن دوره آشنایی با قوانین ومقررات موسسه استاندارد توسط مدیرعامل
گذراندن دوره آشنایی کنترل کیفیت واحد تولیدی، از واحد آموزش اداره کل توسط مدیر/ مدیران
بدیهی است که در صورت عدم احراز شرایط فوق در متقاضی، درخواست اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، توسط متقاضی رد گردیده و به وی پروانه ای تعلق نخواهد گرفت. هم چنین، علاوه بر ضوابط ذکر شده در قسمت فوق، متقاضی می بابیست مدارک لازم در این خصوص را نیز تهیه نماید که در قسمت بعدی مقاله، به آن پرداخته خواهد شد.
مدارک لازم جهت دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری
در قسمت های پیشین مقاله به بیان چیستی و ماهیت پروانه کاربرد علامت استاندارد پرداخته و شرایط لازم برای اخذ آن را بیان نمودیم. از آن جایی که اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، مستلزم تهیه مدارکی نیز می باشد؛ این قسمت از مقاله، به بیان مدارک لازم جهت دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری اختصاص داده شده که عبارت است از:
فرم تکمیل شده درخواست پروانه
معرفی نامه مدیرکنترل کیفیت واحد تولیدی (به ازای هر شیفت کاری یک مدیر کنترل کیفیت معرفی می گردد)
مفاصاحساب از امور مالی اداره کل
یک نسخه از آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و آخرین تغییرات
پروانه بهره برداری و یا مجوز تولید از وزارت صنعت معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، وزارتخانه ها و سایر مراجع ذی صالح
آگهی ثبت نام یا علامت تجارتی معتبر در روزنامه رسمی
ایران کد معتبر فرآورده
فرم تکمیل شده پرسشنامه اطلاعات فنی
فهرست تجهیزات آزمایشگاهی موجود در واحد تولیدی به همراه گواهی کالیبراسیون معتبر
لیبل یا نشانه گذاری محصول (به صورت رنگی) تایید شده توسط مدیر کنترل کیفیت واحد تولیدی و کارشناس اداره کل
نتیجه آزمون انجام و تایید شده توسط مدیر کنترل کیفیت واحد تولیدی آزمون های داخلی
نتیجه آزمون قبولی معتبر (نمونه حاصل از تولید آزمایشی) اعتبار نتیجه آزمون پس از تاریخ صدور توسط آزمایشگاه، تنها به مدت 98 روز می باشد.
گواهی 4 ساعت آموزش مدیرعامل شرکت (دوره آشنایی با قوانین ومقررات موسسه استاندارد)
گواهی طی 21 ساعت آموزش توسط مدیر/ مدیران کنترل کیفیت واحد تولیدی، از واحد آموزش اداره کل
برگ تسویه حساب با انجمن آزمایشگاه های همکار
علاوه بر مدارک فوق، متقاضی می بایست شناسه ملی ارائه شده از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و فایل تکمیل شده علامت های تجاری ثبت شده را نیز به مراجع ذی صلاح ارائه نماید. کلیه موارد فوق بایستی مطابق فرمت و در فایل و به صورت سی دی، تحویل کارشناس مربوطه گردد.
سامانه اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری
یکی از سوالات متداولی که در خصوص اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، برای متقاضیان مطرح می شود؛ این است که آیا سامانه ای جهت اخذ این پروانه وجود دارد یا خیر؟ و اگر پاسخ به این پرسش مثبت است؛ آدرس و نشانی اینترنتی سامانه اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری چه می باشد؟
در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که متقاضیان به منظور اخذ پراونه کاربرد علامت استاندارد اجباری، از طریق سامانه سازمان ملی استاندارد به نشانی اینترنتی isom.inso.gov.ir اقدام نمایند. علاوه بر امکان ثبت درخواست اخذ پروانه علامت استاندارد اجباری، این سایت، دارای امکانات دیگری نیز می باشد که از جمله آن می توان به صدور و تمدید پروانه مدیران کنترل کیفیت و نظارت بر تولید و عرضه کالاهای مشمول استاندارد اجباری و تشویقی، تعلیق و ابطال پروانه کاربرد علامت استاندارد و ... نیز اشاره نمود.
آنچه در خصوص سامانه اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، حائز اهمیت می باشد؛ این است که متقاضیان به منظور ثبت درخواست اخذ پروانه، ابتدا می بایست در سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ثبت نام نموده و احراز هویت شده باشند. پس از آن، فرد می تواند با جست جوی آدرس اینترنتی isom.inso.gov.ir و ورود به سامانه، به منظور ثبت درخواست اقدام نماید.
مراحل و نحوه صدور و دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری
پس از صحبت در خصوص چیستی و ماهیت، پروانه کاربرد علامت استاندارد و نیز سامانه، شرایط و مدارک لازم برای اخذ آن، در این قسمت از مقاله، به منظور آشنایی متقاضیان؛ مراحل و نحوه صدور و دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری بیان گردیده که به شرح زیر می باشد:
ارائه درخواست صدور پروانه به همراه مجوز تولید (ثبت در دبیرخانه مرکزی)
ارسال توسط رئیس اجرا به کارشناسی مربوطه
بررسی اولیه توسط کارشناس
اعلام به شرکت
تحویل سی دی به واحد تولیدی توسط دبیرخانه اجرا
ارائه مدارک و پرسشنامه توسط واحد تولیدی به کارشناس مربوطه
بررسی مدارک توسط کارشناس
تایید و تکمیل مدارک توسط کارشناس و دستور ثبت در دبیرخانه مرکزی توسط رئیس اجرا
ارجاع به کارشناس و بازدید اولیه کارشناسی و نمونه برداری
در صورت قبولی، نتیجه آزمون انتقال مدارک به سی دی، سی دی تکمیل شده به دبیرخانه اجرا تحویل داده می شود.
بررسی مدارک، تهیه گزارش نهایی تسوط کارشناس، ثبت در سامانه اجرای استاندارد و ارائه به رئیس اجرا
بررسی گزارش نهایی توسط رئیس اجرا، ارجاع به کارشناس جهت ثبت در سامانه اجرا، ارسال گزارش نهایی به دبیرخانه اجرا
ارجاع پرونده کامل و بدون نقص در سامانه اجرا توسط کارشناس به رییس اجرا
بررسی در سامانه توسط رئیس اجرا
بررسی در سامانه توسط سازمان ملی استاندارد
ارسال دعوت نامه به کمیته علائم
تشکیل کمیته علائم و بررسی پرونده
درخواست شماره پروانه و ارسال کد ردیابی از سازمان
صدور پروانه
هم چنین، متقاضیان به منظور صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد، می توانند به صورت اینترنتی نیز اقدام نمایند. به این منظور، داوطلب می بایست سامانه سازمان ملی استاندارد به نشانی isom.isiri.gov.ir را در مرورگر خود جستجو کرده و وارد سایت شود. پس از آن، فرد باید نوع شخصیت حقوقی خود را انتخاب نماید.
پس از آن، متقاضی می بایست شماره تلفن همراه و کد امنیتی را در این قسمت درج نموده و گزینه ارسال رمز یک بار مصرف را انتخاب نماید.
پس از آن متقاضی می بایست کد پیامک شده به شماره همراه را در بخش معین شده وارد نموده و به حساب کاربری خود در سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند وارد شود. پس از آن، شخص می تواند سایر مراحل دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری را طی نموده و نسبت به اخذ آن اقدام نماید.
تمدید پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری
همانطور که پیش تر بیان شد، مدت اعتبار پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، یک سال بوده و پس از پایان این مدت، متقاضی می بایست به منظور تمدید این پروانه اقدام نماید. متقاضیان به منظور تمدید پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، می بایست مدارک موردنیاز برای این امر را فراهم نمایند که برخی از این اسناد عبارتند از:
درخواست کتبی شرکت جهت تمدید پروانه که به ثبت دبیرخانه رسیده باشد.
یک نسخه از آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و آخرین تغییرات
پروانه بهره برداری و یا مجوز تولید از وزارت صنعت معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، وزارتخانه ها و سایر مراجع ذی صالح
آگهی ثبت نام یا علامت تجارتی معتبر در روزنامه رسمی
لیبل یا نشانه گذاری محصول که تایید شده توسط مدیر کنترل کیفیت واحد تولیدی و کارشناس اداره کل باشد.
مدارک ایران کد معتبر فرآورده
ارائه شناسه ملی (طی نامه رسمی از سوی شرکت) و یا پرینت اخذ شده از سامانه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور جهت
دریافت شناسه ملی مخصوص اشخاص حقوقی و کد ملی جهت اشخاص حقیقی
فهرست تجهیزات آزمایشگاهی موجود در واحد تولیدی به همراه گواهی کالیبراسیون معتبر
گواهی تایید صالحیت مدیر/ مدیران کنترل کیفیت واحد تولیدی
گواهی طی 21 ساعت آموزش توسط هریک از مدیر/ مدیران کنترل کیفیت واحد تولیدی، از واحد آموزش اداره کل.
گواهی 4 ساعت آموزش مدیر عامل شرکت
فرم تکمیل و تایید شده در خصوص وضعیت آموزشی مدیر کنترل کیفیت و مدیر عامل
مراحل و نحوه تمدید پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، نیز به این صورت است که شخص باید نمونه نامه درخواست تمدید پروانه استاندارد به اداره کل از طریق (سیستم اتوماسیون اداری) ارسال نماید. پس از آن متقاضی می بایست مدارک مورد نیاز جهت تمدید پروانه استاندارد را به کارشناس صنعت مربوطه ارائه نماید.
استعلام شماره پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری
یکی از سوالات متداولی که در زمینه پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری مطرح می شود؛ این است که آیا استعلام شماره پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری امکان پذیر می باشد، یا خیر و اگر پاسخ به این پرسش مثبت است، مراحل و نحوه آن به چه صورت می باشد؟
در پاسخ باید گفت که برای استعلام شماره پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری روش های مختلفی وجود دارد که اولین روش مراجعه به سایت isom.isiri.gov.ir/parvaneh می باشد. در این روش، متقاضی باید آدرس ذکر شده را در مرورگر خود جستجو کرده و وارد سایت شود و سپس شماره 10 رقمی پروانه استاندارد را در کادر مربوطه وارد نماید.
همچنین اشخاص می توانند به منظور استعلام این پروانه از طریق سامانه isiri.gov.ir نیز اقدام نمایند. پس از ورود به سامانه شخص باید گزینه معرفی خدمات و سپس، استعلام را انتخاب کند.
سپس، شخص باید از بین گزینه های موجود، گزینه استعلام استانداردهای ملی اجباری را انتخاب کند و در مرحله بعد کد امنیتی را وارد کند.
در نهایت متقاضی در کادر مربوطه شماره و نام استاندارد را باید وارد نموده و گزینه جستجو را انتخاب کند.
علاوه بر این، روش دیگری نیز برای استعلام صحت و اعتبار گواهی استاندارد وجود دارد و آن به این صورت است که شخص متقاضی از طریق ارسال کد رهگیری ده رقمی ذیل علامت استاندارد به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ اقدام و اطلاعات مربوط به فرآورده مورد نظر را از این طریق اخذ می نماید.
فرم درخواست صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد
در قسمت های پیشین مقاله، توضیحات مفصلی در خصوص چیستی، ماهیت، شرایط و مدارک پروانه کاربرد علامت استاندارد بیان گردید و توضیح داده شد که متقاضیان می توانند با ورود به سامانه isom.isiri.gov.ir برای اخذ این پروانه اقدام نمایند. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به توضیح فرم درخواست صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد بپردازیم.
- نویسنده: سازمان ملی استاندارد
- حجم: 216 KB
- منبع: سایت سازمان ملی استاندارد
نمونه نامه درخواست صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد
پیش از این توضیحاتی در خصوص پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، شرایط و مدارک لازم و... داده شده و فرم درخواست صدور مجوز ارائه شد. اکنون قصد داریم به بررسی تنظیم نامه درخواست صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد بپردازیم. به همین منطور در ادامه یک نمونه نامه درخواست صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد ارائه شده است. با تنظیم و ارائه نامه ای مطابق با نامه ارائه شده می توان به صورت حضوری اقدام به درخواست صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد نمود.
- نویسنده: آشا
- حجم: 192 KB
- منبع: آشا
علاوه بر علامت استاندارد علامت تجاری نیز نیاز به تمدید دارد و پس از پایان مهلت اعتبار آن باید نسبت به تمدید آن اقدام شود. مهلت اعتبار علامت تجاری 10 ساله است از 6 ماه قبل از پایان مهلت اعتبار آن می توان نسبت به تمدید اقدام نمود. برای این امر باید به صورت اینترنتی از طریق سامانه مالکیت معنوی به نشانی iripo.ssaa.ir اقدام شود. برای اشنایی بیشتر با این امر مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از نحوه دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. پرداخت بدهی مالیاتی و ثبت علامت تجاری محصول از جمله شرایط لازم برای صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری می باشد که توضیحات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.