برای مشاوره پیرامون هزینه و مبلغ ثبت شرکت
برای مشاوره پیرامون هزینه و مبلغ ثبت شرکت
امروزه جایگاه و اهمیت شرکت های تجاری در سرمایه گذاری و تحول اقتصادی بر کسی پوشیده نیست و به نوعی شرکت ها، گرداننده اقتصاد جهانی محسوب می شوند. در همین راستا، مهیا نمودن فضای فعالیت این شرکت ها اعم از تشکیل و ثبت آن ها، صدور مجوز و ارائه تسهیلات مختلف می تواند به بهبود فضای کسب و کار و در نهایت، توسعه اقتصادی منجر شود.
ثبت شرکت مبنای کسب اعتبار و اعتماد آن ها در عرصه مناسبات با اشخاص ثالث است، چرا که اشخاص ثالث تنها از طریق مرجع رسمی ثبت شرکت ها قادر به کسب اطلاعاتی می باشند که در اعتماد آن ها به شرکت موثر است. بنابر همین جریان اعتماد سازی، اشخاص هزینه هایی را صرف به ثبت رساندن شرکت مورد نظر خود می کنند، لذا اطلاع از جزئیات هزینه ثبت شرکت امری ضروری است.
به دلیل اهمیت این موضوع، در ادامه این مقاله سعی شده است که در ابتدا به بیان انواع هزینه های راه اندازی و ثبت شرکت و میزان مبلغ تعرفه ثبت رسمی آن پرداخته شود و سپس، مبلغ و تعرفه ثبت تغییرات برای انواع شرکت ها توضیح داده شده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
انواع هزینه های راه اندازی و ثبت شرکت
نیازها سبب شده تا اشخاص حقیقی موجوداتی دیگری را به طور اعتباری واجد شخصیت بدانند و برای متمایز ساختن آن ها از خود این موجود جدید را، شخص حقوقی نام بگذارند و سپس اقسامی را برای آن در نظر گیرند. در این میان، شخص حقوقی تجاری نام شرکت به خود گرفته و در ماده 20 قانون تجارت مصوب 1311 بر هفت قسم تقسیم شده است.
توجه به این نکته مهم و ضروری است که، شرکت های تجاری در عرصه اقتصاد و تجارت و بعضا در عرصه مسائل سیاسی یک کشور، تاثیر به سزایی دارند، حتی شاید تاثیرات اجتماعی آن ها نیز کمتر از سایر آثارشان نباشد. این شخصیت حقوقی با اشخاص ثالث متعددی ارتباط داشته و بدون شک تداوم فعالیت و حیات آن ها بستگی به این نوع ارتباط دارد.
شرکت ها به منظور آغاز فعالیت رسمی خود و ارتباط با سایر موجودیت های حقوقی، مستلزم ثبت در اداره ثبت شرکت ها می باشند که این امر، به نوبه خود، هزینه هایی را در بردارد. در خصوص هزینه های ثبت شرکت باید گفت که این امر، به پارامترهای زیادی بستگی داشته؛ زیرا شرکت ها انواع مختلفی دارند، اما به طور کلی، انواع هزینه های راه اندازی و ثبت شرکت شامل موارد زیر می شود:
هزینه حق الثبت شرکت: مبلغی است که مرجع ثبت شرکت ها در ازای ثبت شرکت دریافت می کند.
هزینه حق الوکاله ثبت شرکت: در مواردی که برای ثبت شرکت وکیل اخذ شود.
هزینه صدور گواهی عدم سوء پیشینه: تمام اعضای هیات مدیره و بازرسان باید فاقد سوسابقه باشند و از این بابت، گواهی عدم سو پیشینه مورد نیاز است.
هزینه ابطال تمبر سرمایه شرکت: هزینه ای است که بعد از ثبت شرکت موسسین موظف هستند به سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت کنند.
هزینه تعیین نام شرکت: اصولا در این زمینه هزینه ای از متقاضی دریافت نمی گردد، مگر در موارد ثبت شرکت در مناطق آزاد که آن هم هزینه ناچیزی است و مبلغ آن بسیار پایین می باشد.
هزینه پاکت، پوشه و پست مدارک
هزینه چاپ آگهی تاسیس در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار
علاوه بر موارد فوق، شرکت ها باید، هزینه ای را تحت عنوان، هزینه سرمایه شرکت، تهیه نمایند. در خصوص هزینه تامین سرمایه اولیه می توان گفت، اگر شرکت در قالب سهامی عام است، سرمایه اولیه نباید از 5 میلیون ریال کمتر باشد و در شرکت سهامی خاص نیز سرمایه اولیه نباید کمتر از یک میلیون ریال باشد. از این مبلغ باید حداقل 35 درصد در زمان تاسیس شرکت پرداخت شود. مابقی سرمایه به صورت تعهد بر گردن سهامداران باقی می ماند. برای ثبت شرکت مسئولیت محدود و تضامنی نیز حداقل سرمایه در قانون ذکر نشده؛ بنابراین سرمایه اولیه این شرکت ها، می تواند از 1 میلیون ریال شروع شود.
جدول هزینه و مبلغ ثبت رسمی شرکت
هزینه ثبت یک شرکت به میزان افراد، میزان حجم موضوع درج شده در اساسنامه و روزنامه رسمی، میزان سرمایه اولیه و ... بستگی دارد. نکته قابل توجه در این زمینه این است که پس از این که تمامی مراحل ثبت شرکت پشت سر گذاشته شد؛ شخص باید هزینه ای برای حق التمبر پرداخت کند.
علاوه بر این، میزان سرمایه، در هزینه ثبت شرکت تاثیر گذار است. این هزینه را در حدود یک دو هزارم سرمایه شرکت در نظر می گیرند؛ بنابراین هر چه سرمایه اولیه بیشتر باشد، حق تمبر سرمایه شرکت که باید پرداخت شود نیز بیشتر می شود. برای مثال اگر سرمایه اولیه 200 میلیون تومان باشد، حق التمبری که دریافت می شود، به اندازه 100 هزار تومان است. جدول هزینه و مبلغ ثبت شرکت در خصوص انواع شرکت ها به شرح زیر است:
نوع هزینه | میزان |
هزینه سرمایه اولیه شرکت |
شرکت سهامی عام پانصد هزار تومان و باقی شرکت ها صد هزار تومان |
هزینه روزنامه رسمی شرکت |
40 الی 80 هزار تومان |
هزینه ابطال تمبر |
حدود نیم در هزار سرمایه شرکت |
تهیه پاکت پستی و تحویل مدارک به اداره پست |
در حدود 50 هزار تومان |
هزینه صدور گواهی عدم سو پیشینه |
به صورت اینترنتی 20 هزار تومان به صورت حضوری 110 هزار تومان |
حق الوکاله وکیل |
بسته قرارداد وکالت این مبلغ متغیر است. |
حق الثبت |
این هزینه با توجه به نوع شرکت و سرمایه اولیه این مبلغ متغیر است. |
توجه به این نکته ضروری است که مبالغ ذکر شده در قسمت فوق، به صورت حدودی بوده و ممکن است که با توجه به شرایط، این مبالغ اندکی افزایش و یا کاهش یابد. هم چنین، قانون گذار در ماده 10 قانون راجع به ثبت شرکت ها مصوب 1310، تعرفه و حقوق ثبتی برای ثبت انواع شرکت ها و موسسات اعم از ایرانی و خارجی را بیان نموده است، به طور مثال، اگر سرمایه پانصد میلیون ریال به بالا باشد، هزینه حق الثبت مطابق با این ماده، 525 هزار ریال می شود.
هزینه و میزان مبلغ تعرفه ثبت تغییرات شرکت
هزینه و تعرفه ثبت تغییرات شرکت به نوع صورت جلسه تغییرات شرکت بستگی دارد. ذکر این نکته در این میان، حائز اهمیت است که برای ثبت تغییرات شرکت در اداره ثبت شرکت ها، لازم نیست که صورت جلسات متعدد تشکیل شود، می توان یک صورت جلسه تنظیم کرد و در آن، دستور جلسات متعدد را در بیان نمود. هزینه و تعرفه ثبت تغییرات شرکت بر اساس تعرفه سال جاری به صورت زیر می باشد:
هزینه چاپ آگهی تغییرات در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار: پس از این که مراحل ثبت تغییرات شرکت به اتمام رسید، داوطلب باید آگهی تغییرات شرکت را، در روزنامه رسمی و یک روزنامه کثیر الانتشار به چاپ برساند. هزینه چاپ آگهی در روزنامه های مختلف کشور متفاوت بوده و می تواند مقدار آن گوناگون باشد. واضح است که روزنامه های مشهور و پرتیراژ کشور دارای هزینه چاپ بیشتری نسبت به سایر روزنامه ها می باشند. لازم به ذکر است تعرفه روزنامه رسمی و همچنین روزنامه کثیرالانتشار تغییرات و یا تاسیس شرکت های تعاونی نسبت به سایر شرکت های بخش خصوصی کمی ارزان تر می باشد.
حق الثبت: یکی از هزینه های مربوط به تغییرات شرکت هزینه حق الثبت اداره ثبت شرکت ها می باشد. در خصوص هزینه و تعرفه ثبت تغییرات شرکت، ماده 10 قانون راجع به ثبت شرکت ها و اصلاحیه آن در سال 1346 بیان می دارد که؛ حق الثبت تغییرات مربوط به ازدیاد سرمایه به ازاء هر دفعه تغییر نسبت به سرمایه اضافه شده تابع نرخ های مذکور در این ماده است و حق الثبت هر دفعه تغییر، در موارد دیگر یک هزار ریال است.
همچنین، این تغییر در مورد تغییراتی که باید به در موسسات غیرتجاری ثبت برسد، حقوق ثبتی هر دفعه تغییر هفتصد و پنجاه ریال می باشد. با توجه به این که تصویب تبصره های این قانون، حداقل مربوط به ده سال گذشته است، انتظار می رود این هزینه در سال جاری، دچار افزایش شده باشد.
هزینه ارسال مدارک به اداره ثبت شرکت ها از طریق پست: پس از این که فرم درخواست تغییرات شرکت، برای اداره ثبت ارسال گردید و تایید اولیه از جانب این اداره صادر شد، متقاضی تغییرات؛ می بایست مدارک لازم در این زمینه را تهیه نموده و به آدرس این اداره ارسال نماید. برای ارسال مدارک به اداره پست، شخص باید مبلغی را تحت عنوان هزینه پست به ماموران پستی پرداخت کند.
علاوه بر هزینه های فوق، شخص باید مبلغی را بابت حق الوکاله وکیل (در مواردی که پیگیری ثبت تغییرات شرکت به وکیل واگذار می شود)، در نظر گیرد. از این رو، به کاربران توصیه می شود که ابتدا، نسبت به برآورد هزینه های تغییرات شرکت اقدام کرده و سپس نسبت به ثبت و تغییر آن اقدام نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر پیرامون هزینه و مبلغ ثبت شرکت در کانال تلگرام آشاثبت عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی آشاثبت نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی به سوالات شما عزیزان پیرامون اطلاع از پیرامون هزینه و مبلغ ثبت شرکت پاسخ دهند.
پاسخ مشاور: باسلام. به صورت اینترنتی 20 هزار تومان و به صورت حضوری 110 هزار تومان
پاسخ مشاور: باسلام. برای هر شرکت متغیر است.
پاسخ مشاور: باسلام. با توجه به قرارداد وکالت این رقم متغیر است.
پاسخ مشاور: با سلام. حدود نیم در هزار سرمایه شرکت